• 3.

  Lutherfestdagene 2017

  03.mars - 07.mars
  2017

  I år er det 500 år siden Martin Luther offentliggjorde sine berømte teser og utløste reformasjonen som forandret store deler av verden. Bergen har status som Norges reformasjonsby, og 3.-7. mars går Lutherfestdagene av stabelen. Det blir konserter, teaterforestillinger, debatter, gudstjenester, byvandringer og flere artige aktiviteter for barn og unge, som 7-tårnsstur og elektronikafest.

  Les mer

 • 8.

  Borealis Festival

  08.mars - 12.mars
  2017

  Borealis er en festival for eksperimentell musikk i Bergen. Det er et sted for eventyrlysten lytting, og her feirer vi musikken som ikke lar seg sette inn i velkjente rammer. I år går festivalen av stabelen 8-12. Mars, med hele 50 artister og 26 forskjellige arrangementer, i form av konserter, forestillinger, foredrag, og filmvisninger. Borealis er åpen for alle; fra førstegangslytteren til den erfarne musikkviter, fra de aller minste til de eldste og klokeste. Borealis inviterer deg med på en reise gjennom nye musikalske verdener!

  Les mer

 • 5.

  Bergen Swim Festival

  05.mai - 07.mai
  2017

  Bergen Swim Festival feirer tiårsjubileum i 2017 og arrangerer i den anledning Skandinavias største og kuleste svømmestevne på AdO Arena i Bergen sentrum, 5-7 Mai. Stevnet er godkjent av Norges Svømmeforbund, og med over 250.000 kr,- i premiepenger og flere av Europas beste utøvere på plakaten ser vi stolt frem til stevnet på Norges flotteste svømmearena. Stevnet er godkjent av FINA som kvalifiseringsstevne for VM i Budapest i Juli.

  Les mer

 • 29.

  Bergen Cup

  29.juni - 02.juli
  2017

  Norges største internasjonale sommerturnering i håndball. 29. juni – 2. juli arrangeres Bergen Cup på Varden Amfi i Fyllingsdalen. Håndballturneringen er en turnering for barn og ungdom 7 – 18 år. Bergen Cup arrangeres av tre av de største håndballklubbene i Bergen, Fana IL, Fyllingen Håndball og Kjøkkelvik IL. Bergen Cup ser frem til en flott håndballfest med åpningsshow i Framohallen med spennende artister, og finalekamper med stor stemning.

  Mer info kommer

 • 1.

  Bergen Matfestival

  01.september - 03.september
  2017

  Bergen Matfestival er Norges største lokalmatfestival og arrangeres på Koengen 1.-3. september 2017. Opplev ekte matglede, bli inspirert og nyt lokale og internasjonale smaker! - Møt regionens dyktige lokalmatprodusenter fra sjø og land - Noen av byens beste restauranter i restaurantteltet ”Matbyen Bergen” - Internasjonale Unesco gastronomibyer med deres lokale spesialiteter - Kurstelt hvor du blir inspirert og lærer mye om mat og spennende lokale råvarer - Barnas Matfestival med eget mattelt, matkurs, dyr og spennende aktiviteter

  Les mer

 • 16.

  Sykkel-VM 2017

  16.september - 24.september
  2017

  Fra 16.–24. september arrangeres sykkel-VM i Bergen. Bergen 2017 er organisasjonen som er ansvarlig for planleggingen og organiseringen av UCI Road World Championships (Sykkel-VM) i Bergen 2017. For andre gang skal Norge være vertskap for et av de største, internasjonale sykkelarrangementene i verden – Sykkel-VM.

  Les mer

 • 28.

  NMF Landsfestival

  28.juni - 01.juli
  2018

  NMF (Norges Musikkorps Forbund) ble stiftet i 1918 og er en sammenslutning av skole- og amatørkorps. Det er den største amatørmusikerorganisasjonen i Norge og landets største frivillige kulturorganisasjon nest etter idretten med ca. 60.000 medlemmer fordelt på over 1.600 korps. 28. juni til 1. juli fylles Bergen av tusenvis av korpsmusikanter.

  Mer info kommer

 • 21.

  The Tall Ships Races

  21.juli - 24.juli
  2019

  21.–24. juli 2019 blir Bergen for femte gang en av vertskapsbyene for The Tall Ships Races. Byen blir igjen fylt av de vakreste seilskuter som deltar i det årlige internasjonale seiltreningsarrangementet i regi av Sail Training International (STI). Arrangementet ble gjennomført for første gang i 1956, og Bergen var vertskap for første gang i 1993.

  Les mer

TIDLIGERE EVENTER • 9.

  Kulturnatt i Bergen fredag 9. september.

  09.september - 09.september
  2016

  Kulturnatt i Bergen fredag 9. september. Vil du være med på Kulturcruise på Beffen, lommelyktvandring på Hanseatisk Museum, Akttegning i Tårnsalen, Glassblåsing på S12, korkonsert i Domkirken, dans på Torgallmenningen, Allsang på Skansen eller byvandring på jakt etter gatekunst? Da er dette kvelden for deg! Dette er bare noe av det du kan få oppleve i Bergen sentrum fredag 9. september. Og det beste av alt: det er gratis!

  Les mer

 • 1.

  Bergen Assembly

  01.september - 04.oktober
  2016

  Bergen Assembly er en stor internasjonal kunstfestival som arrangeres i Bergen hvert tredje år, og som i september inviterer til en rekke arrangementer som alle er gratis for publikum. Etter tre års planlegging er det endelig klart for 2016 utgaven av den såkalte triennalen, hvor tre kunstneriske ledere Tarek Atoui, freethought og PRAXES har fått frie tøyler til å utforme sine prosjekter. Resultatet er tre uavhengige prosjekter som inkluderer både utstillinger, foredrag, filmvisninger, konserter og performancekunst.

  Les mer

 • 25.

  Jubileumsreise 2016

  25.juni - 25.juni
  2016

  I forbindelse med at DD.MM. Kongen og Dronningen markerer 25 år som regenter, legger hele Kongefamilien ut på en jubileumsreise med Kongeskipet ”Norge” langs norskekysten. De skal besøke de store norske byene på sin ferd sørover, og den 25. juni er det Bergen som har gleden av å ønske både Kongeparet og Kronprinsparet velkommen. Bli med og feir Kongeparet på Bryggen den 25. Juni

  Les mer

 • 23.

  Bergen Cup

  23.juni - 26.juni
  2016

  Norges største sommerturnering i håndball. 23.–26. juni arrangeres Bergen cup på Varden i Fyllingsdalen. Bergen cup er en håndballturnering for barn og ungdommer 7–18 år. Turneringen spilles ute på kunstgress og har som ambisjon å trekke internasjonale og nasjonale lag til Bergen. Bergen cup spilles den siste helgen i juni hvert år, og hadde sitt oppstartsår i 2015.

  Mer info kommer

 • 9.

  Hansadagene

  09.juni - 12.juni
  2016

  Hansadagene er en markering av det moderne hansabysamarbeidet som ble opprettet i 1980. Samarbeidet er i dag en av verdens største frivillige sammenslutninger av 186 byer og tettsteder som er medlemmer i nettverket. Hensikten med samarbeidet er å revitalisere og å øke folks bevissthet om den hanseatiske historien til nettverkets byer og å fremme samarbeidet mellom dem. Opplev Hansadagene i Bergen 9.–12. juni

  Les mer